Przejdź do głównej zawartości

Użyj pokoi

Wprowadzenie

W menu urządzenia znajduje się pozycja:

  • Tryb pokoi

Funkcja pozwala wybrać, czy SOL-LED+ ma być używany jako regulator dla dwóch niezależnych pomieszczeń, czy jako regulator dla pojedynczego pomieszczenia z dwoma zsynchronizowanymi wyjściami.


Rzeczywista ścieżka menu

Trasa:

MENU -> Temp urzadzenia -> MENU -> Tryb pokoi

W prawdziwej pętli menu Tryb pokoi następuje po Temp urzadzenia i przed powrotem do strony głównej.


Dostępne wartości

Wartość wyświetlanaOperacja
1 pokojzwrotka 2 kopie zwrotka 1
2 pokojeoba pokoje pracują niezależnie

Wartość domyślna:

  • 2 pokoje

Tryb 2 pokoje

W trybie 2 pokoje każde wyjście może mieć osobne ustawienia:

  • program;
  • czas trwania świtu;
  • czas zachodu słońca;
  • Intensywność';
  • przekaźnik;
  • lampka nocna;
  • oszczędność energii;
  • współrzędne AstroGPS;
  • Parametry Osobisty i Osobisty2.

Przycisk zmiany pokoju wybiera, który pokój ma być wyświetlany i zmieniany.


1 pokoj Tryb

W trybie 1 pokoj salą operacyjną jest sala 1.

Zwrotka 2 kopie ze zwrotki 1:

  • światło główne;
  • lampka nocna;
  • rampa inspekcyjna;
  • stan przekaźnika;
  • blokady zabezpieczające zależne od temperatury.

Zmiana pokoju jest zablokowana w pokoju 1, a diody sygnalizacyjne pomieszczenia wskazują łączne wykorzystanie wyjść.


Kiedy go używać

Użyj 1 pokoj, gdy:

  • dwie grupy diod LED oświetlają to samo otoczenie;
  • ze względów zasilania chcesz wykorzystać oba wyjścia programatora;
  • chcesz, aby na obu wyjściach był ten sam wschód i zachód słońca;
  • nie jest potrzebne osobne programowanie.

Użyj 2 pokoje, gdy:

  • oba środowiska muszą mieć różne czasy;
  • jeden pokój korzysta z AstroGPS Timer, a drugi z innego programu;
  • przekaźnik, energooszczędny lub lampka nocna muszą być oddzielone.

Potwierdź i zapisz

Za pomocą UP lub DOWN zmieniasz wartość.

W przypadku ENTER jednostka sterująca:

  1. zapisz parametr;
  2. ponownie zainicjuj aktywny pokój;
  3. ponownie inicjuje rampy świetlne;
  4. powrót do strony głównej.

Za pomocą MENU wychodzisz bez potwierdzenia i wracasz do strony głównej.